Ny ledelse hos økologisk bager

indexemmerys styrker processen med at søge tilbage til virksomhedens grundværdier og ansætter ny ledelse med fokus på effektiv kædedrift og ypperlig økologisk produktkvalitet. Kim Trier Meyer er ny adm. direktør, og Niels Jessen tiltræder i en nyoprettet stilling som COO.

– Det er nu 5 ½ år siden, vi overtog ejerskabet af emmerys. Meget er sket siden da, og jeg kan stolt kigge tilbage på den rejse, vi har været på. Virksomheden er nu professionaliseret og i en helt anden gænge i dag. Vi har et superstærkt hold med mange dygtige engagerede medarbejdere, der vil emmerys værdigrundlag; altså at levere et second-to-none økologisk produkt i hyggelige, varme og hjertelige omgivelser med god betjening, siger Hans Henrik Preisler, ejer og bestyrelsesformand i emmerys.

Der er en tro på, at disse kerneværdier udgør den bedste fremtid for den økologiske bagerkæde, og for at styrke og udvikle denne positive proces yderligere, har bestyrelsen ønsket en ny profil til fremadrettet at stå i spidsen for emmerys.

Branchemand med kendskab til effektiv kædedrift
– Vi er sammen med vores afgående direktør Christian Wounlund kommet til den konklusion, at emmerys nu har brug for en branchemand med et dybdegående kendskab til detailhandel og effektiv kædedrift. Derfor er Christian stoppet med udgangen af januar, og samtidig har vi sagt velkommen til Kim Trier Meyer som ny adm. direktør. Kim har arbejdet hos bla. IKEA, Bolia, Lagkagehuset og sidst men ikke mindst, har Kim været Drift & HR direktør hos McDonalds Danmark, med ansvaret for kædens samlede butiksnet og HR.

Ypperlig økologisk kvalitet og positiv drift
I løbet af de seneste år er driften af bagerkæden vendt fra underskud til overskud, og selv i det seneste regnskabsår, der samlet set endte i et underskud, var selve driftresultatet før afskrivninger (EBITDA) positivt.

– Virksomheden har det sidste års tid kørt en proces – BACK TO BASIC – der handler om at finde tilbage til de grundværdier som emmerys blev etableret på, og som jeg fortsat synes har en konkurrencedygtigt position i markedet. Et vigtigt element i dette er, at vores produkter fortsat skal være af en ypperlig kvalitet og smage af ægte økologiske råvarer. Jeg glæder mig til at fortsætte og styrke den proces, siger den nye direktør, Kim Trier Meyer.

Styrker produktkvalitet med ny COO
For at sikre yderligere styrkelse af kvaliteten i emmerys produkter, har emmerys desuden ansat en COO til at varetage ansvaret, ledelsen og udviklingen af virksomhedens produktion, supply chain og indkøb. Valget er faldet på Niels Jessen, i dag Bakery Manager hos Kohberg Bakery Group.

– Niels har en lang erfaring indenfor fødevarer – blandt andet fra Kohberg, Lagkagehuset og Igos – og er desuden uddannet møller fra Valsemøllen. Han har mere end 25 års ledererfaring og opdateret akademisk viden inden for alle områder af fødevareproduktion. Niels er energisk og præstationsdrevet, men samtidig pragmatisk med en evne til at skære igennem og få tingene gjort. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Niels, siger Kim Trier Meyer.